Belastingbetaling in Bitcoin en Ethereum wordt binnenkort geaccepteerd in Zug Zwitserland

Zug, een kanton in Zwitserland, zal vanaf februari 2021 als eerste kanton beginnen met het accepteren van cryptocurrency voor de betaling van belasting.

Zug Kanton Partners met Bitcoin Suisse voor Crypto Belasting Betaling

Volgens een aankondiging van het kanton Zug op donderdag (3 september 2020) zullen de belastingbetalers in het kanton de mogelijkheid hebben om belastingen te betalen in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De crypto-belastingbetalingsoptie die openstaat voor zowel individuen als bedrijven zal de belastingbetalers belastingen zien betalen op de melodie van CHF 100.000 ($110.000).

De crypto-belastingbetalingsfunctionaliteit wordt geleverd via een partnerschap met Bitcoin Suisse, een cryptocurrentmakelaar met hoofdkantoor in Zug. Als onderdeel van de samenwerking zal Bitcoin Era Suisse helpen om crypto om te zetten in franken om te voorkomen dat de staat verliezen lijdt door prijsvolatiliteit.

Bovendien zullen belastingbetalers die bereid zijn om de crypto-optie te gebruiken de autoriteiten op de hoogte brengen en daarna een QR-code ontvangen via e-mail. Terwijl de crypto betaling voor belastingen in februari 2021 zal beginnen, zal het kanton Zug over een paar weken een pilot uitvoeren om te controleren op eventuele fouten. Bovendien zal het Zwitserse kanton geen gedeeltelijke betalingen accepteren.

Heinz Tännler, de directeur Financiën van Zug, sprak over de nieuwe methode voor de betaling van de belastingen:

„Als het huis van de Crypto Vallei is het voor ons belangrijk om het gebruik van cryptokringen in het dagelijks leven verder te bevorderen en te vereenvoudigen. We kunnen dat doen door met Bitcoin of Ether de belastingschulden te kunnen betalen, een grote stap in die richting.“

Het kanton Zug, dat crypto accepteert voor belastingbetaling, ligt in het verlengde van een eerdere beslissing van de hoofdstad, de stad Zug, die al in 2016 de betaling van belastingen in Bitcoin aankondigde. Ook Zermatt, een gemeente in Zwitserland, werkte samen met Bitcoin Suisse om BTC te accepteren voor lokale belastingen.

Belastinginners gaan Crypto

Het accepteren van crypto als betaling voor belastingen is een andere indicatie van de groeiende acceptatie van virtuele valuta in verschillende facetten van het menselijk leven. Al in maart 2018 werd in Illinois een wetsvoorstel ingediend om bewoners in staat te stellen belastingen te betalen met behulp van cryptocurrency.

In november 2018 ging de belastingadministrateur in Ohio een samenwerkingsverband aan met Bitpay om de mogelijkheid te bieden om belastingschulden met Bitcoin te betalen. Na de aankondiging van Ohio betaalde de grote online retailer Overstock zijn vennootschapsbelasting in de staat met behulp van BTC.

Zoals CryptoPotato in augustus 2020 meldde, kondigde Venezuela aan dat het mogelijk belastingen en vergoedingen zou gaan ontvangen in Petro, zijn inheemse cryptocurrency.

Dieser Eintrag wurde veröffentlicht in Bitcoin von admin.
Fügen sie den Permalink zu ihren Lesezeichen hinzu.